Quesadillat eli juustotortillat

Kun yhdistää tortillan, juuston sekä jotain muuta kypsää täytteeksi, saadaan quesadilloja. Quesadillat ovat nopeata jokapaikan pikaruokaa Meksikossa, myös aamiaisella. Ne syödään yleensä jonkin tulisen kastikkeen kanssa, yleensä tarjolla on punaista (salsa rojo) ja vihreää (salsa verde). Valmistusvälineiksi tarvitaan vain kuuma pannu.

Menetelmä on yksinkertainen: pannaan tortilla pannulle lämpiämään. Hetken kuluttua lisätään juustoa (raasteena) tortillalle ja odotetaan, kunnes juusto vähän sulaa. Lisätään täytettä. Taitetaan kaksinkerroin. Käännellään silloin tällöin kunnes täytekin on lämmennyt.

Jotain muuta täytteeksi voi olla esim:

  • kinkkua tai kalkkunaa
  • kanapaloja
  • tomaattikuutioita
  • freesattua kesäkurpitsa-sipuliseosta (1:1).
  • kesäkurpitsan kukkia, vaikka raakana tai tomaattikastikkeeseen silputtuna
  • jauhelihakastiketta
  • paistettuja peruna- ja chorizokuutioita
  • huitlacochea
  • melkein mitä vaan, voi vaikka yhdistellä edellisiä

Huitlacoche (engl. corn smut) tarkoittaa Nahuatlin kielellä ”korpinpaskaa” ja näyttääkin ilmeisesti siltä, koska se on mustaa mönjää jossa on maissinjyviä. Se on maissin sienitautia aiheuttava sieni. Jotkut pitävät suurena herkkuna ja sanovat sitä ”Meksikon tryffeliksi”. Minun mielestäni se on varsin hyvää, mutta minä pidänkin sienistä.

Jätä kommentti