Chorizokala

Meksikolainen ystävämme Norman kertoi ruokakeksinnöstään chorizokalasta. Reseptin ideana on se, että rasvainen ja mausteinen chorizo maustaa ja värjää vähärasvaista kalaa, kuten myös vihreä kastikekin. Grillauksessa savureiät tuovat makua kalalle, mutta folio estää pakettia hajoamasta. Tästä olisi kiva kuulla kommentteja, tätä en ole vielä kokeillut.


Tarvitaan:

  • suuri valkolihainen kalafile tai kaksi nahkoineen esim. robaloa, haukea tai turskaa (tuoretta)
  • 1 kpl longaniza chorizo, fileen pituinen chilillä ja paprikalla maustettu makkara
  • vihreitä chilejä
  • tuoretta korianteria
  • valkosipulia
  • mausteita

Leikkaa chorizo pitkittäin neljään osaan. Tee kalafileisiin viillot, joihin upotat chorizopötköt Tee vihreä kastike chileistä, korianterista,valkosipulista; sekoita tehosekoittimessa. Peitä kala kastikkeella. Käännä suuri yksinäinen file kaksinkerroin tai pinoa kaksi pienempää päällekkäin, nahkapuolet ulospäin. Kääri kala alumiinipaperiin.

Grillaa kalaa alhaisella lämmöllä 20 minuuttia. Käännä, grillaa 20 minuuttia. Käännä, grillaa 20 minuuttia.Puhkaise alumiinipaperiin reikiä esim. hammastikulla, käännä ja grillaa vielä 20 minuuttua. Yhteensä 80 min. Reikien tarkituksena on päästää savua pussiin.

Kalaa voi tunkea esim. tortilloihin, ja ruokajuomana maistuu kevyt meksikolainen lager ja ehkä myös Corona.

Jätä kommentti