Mustikka-Rahkapiirakka

Meidän supermarketista on saa metsämustikoita! Ne ovat pakastettuja, puolalaisia, oikein maukkaita, ja niinpä ne sopivat hyvinkin leipomiseen.

Varsinkin, jos uskoo huhuja niiden mahdolisesti sisältämästä listeriabakteerista, on ne hyvä kuumentaa.

Espanjalaista rahkaakin saa, mutta tähän asti olen uskonut saksalaisen Equisa-merkkisen rahkan, quark, olevan parasta. Saa täältä toki espanjalaistakin rahkaa, ei hullumpaa, mutta rakenne on jotenkin viilimäinen ja kun purkissa lukee ”queso batido”, niin ei voi välttyä ajatukselta että tämähän on vatkattua Burgos-tuorejuustoa eikä mitään rahkaa. – Pitänee kokeilla leivonnassa toisella kertaa kun ei ole ”pakko” onnistua.

Ainekset

Pohja

  • 100 g voita (sulatettuna ~1,2 dl)
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria tai vaniljauutetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita (copos de avena)
  • 2 tl leivinjauhetta (levadura quimica)

Täyte

  • 500 g maitorahkaa (Quark natural 0,2%)
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniliinisokeria tai vaniljauutetta
  • 300 g pakastemustikoita (La Cuervan ovat metsämustikoita)
  • 2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Valmistus

Sekoita keskenään voisula, kerma, maito ja munat. Lisää sokeri ja vaniljamauste. Sekoita toisessa astiassa kuiva-aineet; jauhot ja leivinjauhe. Yhdistä seokset. Laita uuni lämpiämään kohti 200ºC asteen lämpötilaa.

Verhoa uunipannu tai reunallinen pelti leivinpaperilla, ja levitä taikina sinne jättäen pienet reunat. Nakkaa pannu uuniin keskitasolle ja esipaista 10 minuuttia.

Täytteen ehdit tehdä esipaiston aikana: Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Pyörittele pakastemustikat perunajauhoissa. Levitä mustikat esipaistetulle pohjalle ja kaada rahkaseos päälle.

Paista uunissa vielä noin 30 min, kunnes rahka on hyytynyt ja pohja kypsä.

Lopuksi vain pitää odottaa piirakan jäähtymistä!

Jätä kommentti